Wyznaczeni lek.wet. do badania mięsa na włośnie
Badanie mięsa
Na podstawie § 7 ust. 5 Rozporządzenia MRiRW z dnia 21.10.2010 r. w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji mięsa przeznaczonego na użytek własny (Dz. U. z 2016 r. poz. 885 t.j.), do badania mięsa świń oraz dzików na obecność włośni metodą wytrawiania próbki zbiorczej z zastosowaniem metody magnetycznego mieszadła zostali wyznaczeni:
lek. wet. Aleksander Rybczyński
lek. wet. Przemysław Czuczwara
GABINET WETERYNARYJNY "PRO AMICIS" SC
ul. Pierwszej Brygady 21A
73-110 Stargard
Próbki mięsa przyjmowane są w godzinach pracy gabinetu oraz po uzgodnieniu telefonicznym
91 577 51 68
502 551 419
501 551 419
Wymagania dotyczące próbek przyjmowanych do badania umieszczone są w zakładce:
BADANIE MIĘSA NA WŁOŚNIE --> Zasady pobierania prób mięsa
Do próbek mięsa należy dołączyć Zlecenie badania mięsa, które można wypełnić na miejscu w gabinecie weterynaryjnym lub pobrać z zakładki: PLIKI DO POBRANIA -- > Wzory dokumentów